Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiększenie FPS w lol'u pilnie.

Zbychubralski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Proszę o pomoc w zwiększeniu FPS 'ów w grze o nazwie lol (League of Legends ) otóż nie wiem co zrobić aby , moje fps się zwiększyło bo teraz mam tak że raz po 30 fps a raz 01,02,05,10 ,20 fps w jednej grze .

Mój składak :

Procesor Intel® Pentium® 4CPU 3.40GHz 3.40GHz

Ram 2GB

Karta Graficzna GeForse 8400GS

Win 7

Zawsze gdy gram mam wszystko inne po wyłączane , próbowałem zmieniać detale na najniższe ale to nic nie zmieniało (gram na bez cieni wysokie na postacie i efekty też na wysokie reszta na niskie albo średnie albo stabilne ) program "game booster 3 " nic nie pomaga i naprawdę nie wiem co mogę zrobić ...

Za każdą pomoc serdecznie dziękuje . ;)

Opublikowano

Wszystko na bardzo niskie w grze + ustaw piorytet na wysoki i najmniejsza rozdziałka. Mi pomogło mam po 70 fpsów teraz.

f8U07UQ.png

Opublikowano

Włącz synchronizacje pionową w ustawieniach graficznych oraz wyłącz dźwięk . Podczas gry polecam Ci wyłączyć wszystkie inne programy ponieważ masz mało ramu .

Opublikowano

Mi się wydaje że masz system dawno nie formatowany albo grafa się przegrzewa bo mojemu koledze na GF 7100GS chodzi przy 30fps na min. detalach wiec to jest niemozliwe zebyś ty miał 5fps. Niech specjalista obejrzy tego kompa bo na pewno masz coś nietak w środku.

Opublikowano

Tak komputer nie był dawno formatowany + na najniższych nic nie dało a komputer ma po 70 stopni czyli jednak się trochę grzeje dziś z kumplem myślałem że to morze przez płytę główną to tak słabo działa bo to składak

Opublikowano

Wyczyść go z kurzu , popatrz po wiatrakach bo 70 stopni to za dużo! . Możesz w procesach ustawić na najwyższy priorytet aplikacje , dzwiek wyłącz , możesz także popatrzeć po gameboosterze .

Opublikowano

Małe czyszczenie kompa, kasowanie zbędnych programów i plików, defragmentacja , może skan ccleanerem i powinno chodzić :P

Opublikowano

@ŻADNE CZYSZCZENIE, POPROSTU ZŁOŻYŁEŚ GÓWNO! i tyle, jesli myslisz, ze lola bedzie ci ultra super chodzil na karcie za 50zl to sie grubo mylisz, przynajmniej kupilbys geeforce z serii 3xx, są tanie i dobre, ilość ramu tez pozostawia wiele do zyczenia, ale na lola starczy, wymien karte, bo nie pograsz.

@Do pseudo znawców komputerów wyżej.

Dla waszej jabanej informacji, czy komputer jest czysty czy mili kurz NIE ROBI MU TO KURWA RÓŻNICY, chocby mial 100* nigdy nie wplynie ci to na fps, jedynie omputer może sie zawieszać, ale nie będzie tracił fps... a to wnioskuje częstymi blue screenami. NIC WIĘCEJ.

@topic

Aby lol zaczoł wmiare działać, możesz:

1. Przeczyść go ccleanerem.

2. Przeskanuj antywirusem.

3. Zdefragmentuj CAŁEGO.

4. Zaktualizuj wszystkie sterowniki do kart graficznych (jesli amsz ich kilka) oraz kodeki obrazu, adobe air oraz flash

5. Wejdz: Panel sterowania > Panel sterowania Nvidia, tam masz pewiem suwak, przesuj go na maxa w strone wydajności.

6. WYPIERDOL WIN 7, a teraz wytłumacze ci dlaczego. Windows 7 instaluje się albo na komputerach x64 albo gdy masz +4gb ramu (xp uzywa i widzi 2, ale jesli nie masz +4 to poprostu nei oplaca sie instalowac 7, niezle obciaza kompa). Zamiast niego polecam starego, dobrego XP.

7. Jeśli nic nie pomoże, zniszcz karte graficzną przy pomocy tłuczka do ziemniaków, jesli nie dasz rady, poproś kolege, następnie wybierz się do sklepu i wybierz dobrą karte graficzną, albo zamów ją przez allegro. Osobiście polecam:

http://allegro.pl/karta-graficzna-asus-geforce-gt210-1gb-hdmi-dvi-i3419568016.html - 115zl, niezla okazja, karta calkiem spoko, wiekszosc gier pojdzie na ultra, jesli procek wyrobi

http://allegro.pl/nowa-karta-graficzna-pci-e-gf-gt320-1gb-128bit-gwr-i3439074493.html - 189zl, drogo jak na tą karte, ale daje rade, sam używałem jej przez długi okres czasu, naprawde dobra karta, starcraft 2 chodził na extremalnych podobnie jak wiekszość gierek, jednym slowem warto.

http://allegro.pl/geforce-7500-le-256mb-64bit-gw-12-m-cy-fv-i3412668113.html - nie oszukujmy sie, slaba karta z dolnej polki, ale jak na serie 7xxx to warta swojej ceny, lol powinien pojsc, ale nie gwarantuje. Polecam ją dodatkowo z win 7, jeśli chcesz ją zostawić, bo jej pamięć współpracuje z win 7 (UWAGA, TYLKO Z WIN 7 x64!!!), swoją drogą nie wiem co za jebany debil, projektował tę kartę, bo poprostu nie opłaca się jej wstawiać do win7 x64... ale no cóz, są ludzie i taborety.

Mam nadzieje, że pomogłem.

Opublikowano

@ŻADNE CZYSZCZENIE, POPROSTU ZŁOŻYŁEŚ GÓWNO! i tyle, jesli myslisz, ze lola bedzie ci ultra super chodzil na karcie za 50zl to sie grubo mylisz, przynajmniej kupilbys geeforce z serii 3xx, są tanie i dobre, ilość ramu tez pozostawia wiele do zyczenia, ale na lola starczy, wymien karte, bo nie pograsz.

@Do pseudo znawców komputerów wyżej.

Dla waszej jabanej informacji, czy komputer jest czysty czy mili kurz NIE ROBI MU TO KURWA RÓŻNICY, chocby mial 100* nigdy nie wplynie ci to na fps, jedynie omputer może sie zawieszać, ale nie będzie tracił fps... a to wnioskuje częstymi blue screenami. NIC WIĘCEJ.

@topic

Aby lol zaczoł wmiare działać, możesz:

1. Przeczyść go ccleanerem.

2. Przeskanuj antywirusem.

3. Zdefragmentuj CAŁEGO.

4. Zaktualizuj wszystkie sterowniki do kart graficznych (jesli amsz ich kilka) oraz kodeki obrazu, adobe air oraz flash

5. Wejdz: Panel sterowania > Panel sterowania Nvidia, tam masz pewiem suwak, przesuj go na maxa w strone wydajności.

6. WYPIERDOL WIN 7, a teraz wytłumacze ci dlaczego. Windows 7 instaluje się albo na komputerach x64 albo gdy masz +4gb ramu (xp uzywa i widzi 2, ale jesli nie masz +4 to poprostu nei oplaca sie instalowac 7, niezle obciaza kompa). Zamiast niego polecam starego, dobrego XP.

7. Jeśli nic nie pomoże, zniszcz karte graficzną przy pomocy tłuczka do ziemniaków, jesli nie dasz rady, poproś kolege, następnie wybierz się do sklepu i wybierz dobrą karte graficzną, albo zamów ją przez allegro. Osobiście polecam:

http://allegro.pl/karta-graficzna-asus-geforce-gt210-1gb-hdmi-dvi-i3419568016.html - 115zl, niezla okazja, karta calkiem spoko, wiekszosc gier pojdzie na ultra, jesli procek wyrobi

http://allegro.pl/nowa-karta-graficzna-pci-e-gf-gt320-1gb-128bit-gwr-i3439074493.html - 189zl, drogo jak na tą karte, ale daje rade, sam używałem jej przez długi okres czasu, naprawde dobra karta, starcraft 2 chodził na extremalnych podobnie jak wiekszość gierek, jednym slowem warto.

http://allegro.pl/geforce-7500-le-256mb-64bit-gw-12-m-cy-fv-i3412668113.html - nie oszukujmy sie, slaba karta z dolnej polki, ale jak na serie 7xxx to warta swojej ceny, lol powinien pojsc, ale nie gwarantuje. Polecam ją dodatkowo z win 7, jeśli chcesz ją zostawić, bo jej pamięć współpracuje z win 7 (UWAGA, TYLKO Z WIN 7 x64!!!), swoją drogą nie wiem co za jebany debil, projektował tę kartę, bo poprostu nie opłaca się jej wstawiać do win7 x64... ale no cóz, są ludzie i taborety.

Mam nadzieje, że pomogłem.

"Znawco" polecasz mu 10% lepszą karte niż posiada i chuja mu to da.

http://www.hwcompare.com/882/geforce-8400-gs-512mb-vs-geforce-gt-210/

Weź się nie odzywaj wgl. zostałeś zreportowany za obrazę.

Do autora tematu zrób sobie 2 partycje na dysku i na D: skopiuj co tam potrzebujesz muzyke dokumenty itp. a C zformatuj po prostu komp sie zamulił i nic na to nie poradzisz, tak każdy komputer ma (ja rok temu grałem we wiedzmina 2 od razu po formacie full detale 40-50fps a teraz włączyłem po 15-20 i ściny niemiłosierne, też mi sie format szykuje) i żadne ccleanery nie pomogą, bo cały syf po zainstalowanych programach nawet jak je usuniesz - zostaje w rejestrze a tego sie nie da wyczyścić ;) A temperatura te 70 stopni to karty graficznej czy procka? Jak karty to spoko a jak procka to można się martwić (ja kiedyś miałem GF9600 GT wentylator mi sie rozjebał i w serwisie mi zalozyli radiator, to temp cały czas 100 stopni i miałem to w dupie wszystko chodziło hehe, karty graf są wytrzymałe B) ale za to procek ponad 60-70 stopni już spowalnia system)

Opublikowano

Ojoj znawco znawco, tak to jest, jak sie czyta w internecie opinie zamiast testowac ;] Tak sie fajnie sklada, ze mam 210 w starym kompie, i chodzi lol bez zarzutu na 30 fps-ach STALE, więc nie gadaj głupot.

Po kolejne, jak juz mowilem, temperature czegokolwiek nie spowalnia sprzętu NIGDY, może go zawieszać, ale nie spowalniać, czasem, może też wpłynąć na dzwiek komputera, przez co wydaje z siebie dziwne jakby "wrzaski" (sam mialem taki przypadek) ale to juz temat na inną dyskusje.

A jeśli nie umiesz czyścić rejestru, to jesteś naprawde kiepski. WSZYSTKO da się wyczyścić bez formatu, widze, że u was format to norma co rok/kilka lat, otóż ja nie formatowałem kompa od 5 lat i chodzi mak marzenie, wystarczy wiedzieć co i jak czyścić.

@topic

A może wystarczy ci tylko zwykłe zwiekszenie priorytetu poprzez menadzer zadan? Przetestuj i daj znac, ale jesli jest to wina karty graficznej, to nie masz na co liczyć.

@UP

Nie wiem z jakiego powodu zreportowałeś mnie za obraze, skoro dla ciebie "pseudo znawca" to obraza to polecam psychologa, bo jesteś przewrażliwiony na swoim punkcie, a jeśli "jebana informacja" cię uraziła, to polecam psychiatrę, niech cie bada, skoro uważasz się za informację.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam komputer masz dobry ja mam 18-20fps i mi nie tnie a moj komputer ma takie wymogi:

Karta Graficzna 128mb

RAM:1GB

Procesor 1.4GHZ 1 rdzeniowy

XP Service Pack3

+wchuj wirusów na kompie :]]

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Incore to troll.

Jak temp jest wysoka to gpu zmniejsza obciazenie zmniejszajac wydajnosc. Jednak 70*c jest w normie.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...